Η Airbnb προσφέρει μια μεγάλη
ποικιλία καταλυμάτων σε όλο τον κόσμο

Ιδρύθηκε το 2008, ενώ στην Ελλάδα το φαινόμενο αυτό ανθεί τα τελευταία χρόνια με ταχύτατα εξελισσόμενους ρυθμούς. Συγκεκριμένα στην Αθήνα,  δίνεται η δυνατότητα ενοικίασης πολλών διαμερισμάτων που βρίσκονται κοντά, τόσο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όσο και σε ευρύτερες περιοχές της. Οι ιδιοκτησίες Airbnb εκτείνονται σε όλη την Αθήνα, με τις πιο δημοφιλείς περιοχές να είναι: η Πλάκα, τα Εξάρχεια, το Κουκάκι, το Παγκράτι, οι Αμπελόκηποι, η Ακρόπολη και το Θησείο.

Παρόλα αυτά, κάθε γωνιά της Αθήνας κρύβει τη δική του ομορφιά, και δεν είναι λίγοι οι πελάτες που αναζητούν κατάλυμα σε περιοχές μακριά από την έντονη αστική ζωή. Στη The Hostmaster μπορούμε να αναλάβουμε την ιδιοκτησία σας, σε όποιο μέρος της Αττικής και αν βρίσκεται.

Δραστηριοποιούμαστε στις κάτωθι περιοχές

Κεραμεικός

Ο Κεραμεικός είναι συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται δυτικά της Ακρόπολης. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Δίπλα στον Κεραμεικό βρίσκεται η τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων που λειτουργεί στον χώρο του παλιού εργοστασίου υγραερίου, γνωστού ως Γκάζι και εκεί διεξάγονται κάθε χρόνο πολυάριθμές εκδηλώσεις και εκθέσεις. Η περιοχή αυτή βρίσκεται επίσης πλησίον του σταθμού της Γραμμής 3 ,του Μετρό.

Γκάζι

Το Γκάζι είναι συνοικία της Αθήνας, που βρίσκεται πλησίον της Ακρόπολης. Οφείλει την ονομασία της στις γειτονικές εγκαταστάσεις του φωταερίου. Το Γκάζι είναι σήμερα μια από τις πιο ζωντανές περιοχές ψυχαγωγίας και διασκέδασης των νεολαίων της Αθήνας, ένας χώρος με πολιτιστικά κέντρα, συναυλιακούς χώρους, εστιατόρια και μπαρ που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις των θαμώνων και επισκεπτών.

Κολωνάκι

Το Κολωνάκι θεωρείται η «αριστοκρατική» συνοικία της Αθήνας. Εξελίχθηκε ιδιαίτερα στα τέλη του 19ου αιώνα σε μια αρχοντική γειτονιά που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα, με τα πανέμορφα νεοκλασικά και μοντέρνα κτίρια. Μπορεί κανείς να φτάσει εκεί, ξεκινώντας από το μετρό του Συντάγματος ή του Ευαγγελισμού. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο κοσμικά στέκια της Αθήνας, καθώς συγκεντρώνει ακριβά εμπορικά καταστήματα, πολλά δημοφιλή καφέ, μοντέρνα πολυσύχναστα μπαρ και πολυτελή εστιατόρια.

Σύνταγμα

Το Σύνταγμα είναι το πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, η καρδιά της πόλης. Η Πλάκα και το Μοναστηράκι είναι μόνο 500μ. μακριά, ενώ η Ακρόπολη και το Θησείο απέχουν μόλις 1 χλμ.  Ο καταπράσινος Εθνικός Κήπος γεμάτος σημεία για πικνίκ, λίμνη και σημεία για ξεκούραση, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Βουλή και απέναντι από την πλατεία Συντάγματος βρίσκεται ο  πασίγνωστος πεζόδρομος της Ερμού που είναι γεμάτος με διαφόρων ειδών μαγαζιών, καφέ εστιατορίων, μπαρ ακόμα και σουπερμάρκετ.

Ψυρρή

Η τοποθεσία είναι κομβική στον αθηναϊκό χάρτη καθώς βρίσκεστε ακριβώς πάνω στην καρδία της πόλης. Το Ψυρρή έχει αποτελέσει ανά τα χρόνια, αναπόσπαστο κομμάτι της Αθηναϊκής κουλτούρας και πολιτισμού. Η περιοχή, εκτός ότι θεωρείται πολιτιστικό κέντρο χαρακτηρίζεται από ζωντάνια και ενεργητικότητα και θα αισθανθείτε αμέσως τον παλμό της Αθήνας. Μέσα από τα γραφικά σοκάκια γεμάτα με περίτεχνα γραφίτι και την παραδοσιακή Αθηναϊκή αρχιτεκτονική της Αρχαίας Ελλάδας, στολισμένη με μικρά καταστήματα με χειροποίητα κοσμήματα, θα ζωντανέψουν τα καρτ-ποσταλ και οι εικόνες που βλέπατε μέχρι τώρα στο διαδίκτυο. Η γειτονιά του Ψυρρή μπορούμε να πούμε πως είναι ένας τρυφερός συνδυασμός της ιστορίας της Αρχαίας Ελλάδας, της γοητείας και του ρομαντισμού της παλαιάς Αθήνας και του παλμού και της ζωτικότητας της νέας γενιάς πολιτισμικής εξέλιξης. 

Παλαιό Ψυχικό

Το Ψυχικό ανήκει στο Βόρειο Τομέα Αθηνών. Ήταν από τις πρώτες περιοχές που κατοικήθηκαν πέριξ του κέντρου της Αθήνας. Είναι από τις περιοχές με το περισσότερο πράσινο και με πολύ καλή θέα, ενώ πολλοί είναι οι δρόμοι όπου θα δει κανείς τους κατοίκους να απολαμβάνουν τον περίπατό τους ή μια βόλτα με το ποδήλατο. Αποτελεί μια από τις ακριβότερες περιοχές της χώρας λόγω των υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και πολυτέλειας κτιρίων του, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά σε πανελλήνιο επίπεδο, και παράλληλα λόγω της ελάχιστης απόστασης από το κέντρο της Αθήνας συγκριτικά με άλλες κηπουπόλεις. Στο Δήμο Ψυχικού εδρεύουν πολυάριθμες Πρεσβείες και προξενεία, καθώς και ιδιωτικά σχολεία.

Νέο Ψυχικό​

Το Νέο ψυχικό είναι συνοικισμός του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας και είναι μέχρι και σήμερα από τις πιο καλοδιατηρημένες, όμορφες και πλούσιες σε πράσινο, γειτονιές της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια ειδικά,  αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς η νυχτερινή ζωή του Ψυχικού, στα πλαίσια φυσικά που το επιτρέπει η γειτονιά, καθώς φροντίζουν πάντοτε να διατηρούν την χαρακτηριστική ηρεμία του τόπου. Έτσι μπορεί κανείς να βρει εκεί από λάτιν γεύσεις μέχρι και εκλεπτυσμένες επιλογές σε φαγητό και ποτό. Καθώς επίσης για τους λάτρεις της φύσης, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης σε πάρκα όπως το Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού, αλλά και οι πλατείες της περιοχής. To Νέο Ψυχικό είναι προσβάσιμο από πολλές γραμμές λεωφορείων και την μπλε γραμμή του μετρό.

Βάρκιζα

Η Βάρκιζα σε αντίθεση με το κλασικό νησί που χρειάζεται ένα καράβι για να φτάσεις, έχει το πλεονέκτημα να προσεγγίζεται με πιο συμβατικούς τρόπους. Μέχρι και σήμερα, είναι από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Αττικής, διότι φημίζεται για τα διάφορα μέρη διασκέδασης αλλά και τις παραλίες της, οι οποίες διατηρούν σταθερά Γαλάζιες Σημαίες εδώ και πολλά χρόνια. Επιπλέον, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα μπαρ-restaurants της περιοχής, καθώς μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της Αττικής, οδηγούν πολλά χιλιόμετρα για να απολαύσουν το ποτό τους με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Λυκαβηττός

Ο Λυκαβηττός, είναι από τους υψηλότερους λόφους της Αθήνας, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και χάρη στο ύψος του, παρέχει μοναδική θέα όπου απλώνεται ανεμπόδιστη από την κορυφή του, σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Ο λόφος υψώνεται απέναντι από την Ακρόπολη, και αποτελεί μέχρι και σήμερα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Αθήνας, είτε για μια βραδινή έξοδο, είτε για να απολαύσει κανείς τη θέα και την ηρεμία λίγο πιο μακριά από την πολύβουη πόλη μας. Η περιοχή του Λυκαβηττού θεωρείται από τις πιο εκλεπτυσμένες της Αθήνας και είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω της μπλε γραμμής του μετρό καθώς και διάφορες λεωφορειακές γραμμές.

Παγκράτι

Το Παγκράτι είναι συνοικία του ανατολικού τμήματος του Δήμου Αθηναίων, γειτνιάζοντας με το Κολωνάκι. Κύριο αξιοθέατο της περιοχής του Παγκρατίου είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο. Στην ευρύτερη περιοχή της συνοικίας βρίσκονται η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται το Ωδείο Αθηνών, το Βυζαντινό Μουσείο, η Λέσχη Αξιωματικών και το Πολεμικό μουσείο.

Κουκάκι

Η πολυσύχναστη γεμάτη ζωή συνοικία του Κουκακίου έχει ψηφιστεί ανάμεσα στις 16 καλύτερες γειτονιές του κόσμου. All-day χώροι με όμορφο design που σε κερδίζουν αμέσως, νεο-καφενεία, μπαρ, αλλά και εμπορικά μαγαζιά ξεχασμένα από το χρόνο συγκεντρώνονται σε μια συνοικία που έχει αρχίσει να προσελκύει όσους αναζητούν μια αυθεντική περιοχή με χαλαρούς ρυθμούς και πολυσυλλεκτικό χρώμα. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της, που την τοποθετεί ως τη πλέον περιζήτητη, είναι ότι όλων των ειδών τα καταστήματα, καθώς και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, ενώ απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από τον κεντρικό σταθμό του μετρό, στάση Ακρόπολη.

Γουδή

Το Γουδή είναι συνοικία της Αθήνας στα βορειοανατολικά του κέντρου της Αθήνας, και είναι από τις πολυπληθέστερες και πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Δήμου Αθηναίων. Έχει πολλά νοσοκομεία και πολλά κτίρια γραφείων. Σήμερα την περιοχή επιλέγουν πολλοί φοιτητές γιατί είναι κοντά σε σχολές και έχει πολλά μπαρ, καφέ και εστιατόρια.

Ζωγράφου

Η περιοχή του Ζωγράφου είναι μία από τις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας. Βρίσκεται μόλις 4 χλμ. ανατολικά του κέντρου των Αθηνών και έχει πλησίον του το βουνό του Υμηττού, χάρη στο οποίο οφείλεται και το πλούσιο πράσινο της περιοχής. Τις τελευταίες δεκαετίες, ο Δήμος έχει αποκτήσει ιδιαίτερη αξία και κινητικότητα καθώς έχει αναβαθμιστεί λόγω της ανοικοδόμησης της Πανεπιστημιούπολης.

Ιλίσια

Τα Ιλίσια είναι συνοικία της Αθήνας και συγκεκριμένα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Δήμου Αθηναίων. Τα Ιλίσια είναι απ’ τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, διαθέτει ωστόσο το γνωστό άλσος Ιλισίων και τις πράσινες πλατείες Μαδρίτης και Βραζιλίας για όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την φύση. Η περιοχή των Άνω Ιλισίων είναι γεμάτη από χώρους πρασίνου, έτσι,  αν και πυκνοκατοικημένη μεσοαστική περιοχή που βρίσκεται μόλις 15 λεπτά από το κέντρο, μπορεί κανείς να πάρει καθαρό αέρα, να αθληθεί και να απομονωθεί όποτε το επιθυμεί. Η περιοχή εξυπηρετείται από το σταθμό Μέγαρο Μουσικής του μετρό, του οποίου η ανατολική είσοδος βρίσκεται μπροστά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, καθώς και από πολλές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ.